Cowboys Juniorit on täällä! - Eetu Iiskolasta seuran juoniorivastaava

7.10.2024

Kuusankoski Cowboys aloittaa amerikkalaisen jalkapallon junioritoiminnan marraskuussa 2024. Seura etsii joukkoonsa 11–15-vuotiaita (s. 2010-2014) pelaajia, jotka ovat kiinnostuneita kokeilemaan tätä vauhdikasta kontaktilajia. Toiminta tähtää siihen, että uusi juniorijoukkue saadaan mukaan jo kesän 2025 sarjoihin!

 

Juniorivastaavaksi on nimetty Eetu Iiskola, joka vastaa harjoitusten suunnittelusta ja nuorten ohjaamisesta lajin pariin. Iiskola painottaa, että lajin aloittaminen on helppoa eikä aiempaa urheilutaustaa tarvita ja pelipaikka löytyy varmasti jokaiselle. Eetulla on jo nuoresta iästä huolimatta vankka kokemus lasten ja nuorten kanssa toimimisesta työnsä puolesta. Tällä hetkellä hän työskentelee Kouvolan Kaupungilla niin varhaiskasvatuksen puolella kuin lasten ja nuorten liikkumiseen tähtäävissä projekteissa.

 

"Jenkkifutis on siitä hieno laji, että riippumatta esimerkiksi fyysisestä koosta tai aikaisemmasta urheilutaustasta, niin kaikille löytyy oma pelipaikka, olit sitten pienempi tai isompi kaveri. Matalalla kynnyksellä voi lähteä mukaan koska vaan ilman minkäänlaista tietoa lajista, taidot oppii sitten käytännössä ajan kanssa. Tärkeintä on innostus ja halu kokeilla uutta. Amerikkalainen jalkapallo tarjoaa jokaiselle sopivan roolin ja mahdollisuuden kehittyä", Iiskola sanoo.

Eetu Iiskola Kouvola Indiansin junioreissa.
Eetu Iiskola. Kuusankoski Cowboysin juniorivastaava.

Iiskola on itse käynyt läpi junioripolun Kouvola Indiansissa aina miesten joukkueeseen asti. Viimeisin pelattu kausi on vuodelta 2022 Hyvinkää Falconsin riveissä.

 

"Lajissa keskeisessä roolissa on yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen. Meidän tavoite on se, että kaikille olisi mahdollisimman helppoa tulla treeneihin ja porukkaan mukaan riippumatta taustoista. Tärkeintä junioritoiminnassa on kuitenkin loppujen lopuksi se, että saadaan lapset ja nuoret ohjattua kohti liikunnallista elämäntapaa. Joten siksi on mahtavaa tuoda jenkkifutiksen junioritoiminta takaisin Kouvolaan. Kun puhelin pirahti, että nyt olisi mahdollisuus lähteä perustamaan junioritoimintaa, niin ei siinä kauheasti tarvinnut omaa vastausta miettiä.", Eetu kuittaa.

 

Harjoitukset alkavat maanantaina 4.11. Kuusankosken Kalliosuojan palloilusalissa, jossa pääsee tutustumaan lajin perusteisiin ja joukkuehenkeen.

 

Kuusankoski Cowboys toivottaa kaikki uudet pelaajat lämpimästi tervetulleiksi mukaan kasvavaan toimintaan!