Cowboys 1-divisioonaan Niclas "Nesi" Carpelanin johdolla

22.9.2024

Kuusankoski Cowboys hakee nousua 1-divisioonaan kaudelle 2025! Joukkue on jo usean vuoden ajan täyttänyt ykköseen vaadittavan ranking-sijoituksen, jonka mukaisesti nousu porrasta ylemmälle tasolle tapahtuu. Aikaisempina vuosina päätös pysyä kakkosdivarissa on syntynyt lähinnä pelaajamäärien epävarmasta tilanteesta sekä organisaation puutteista.

 

- Tästä nousu asiasta aloitettiin taustajoukoissa keskustelu jo hieman ennen kauden loppua ja toden teolla rattaat laitettiin pyörimään heti, kun rautamalja oli taputeltu. Ollaan nyt kahlattu tätä kakkosta viisi vuotta samalla kaavalla läpi ja nyt tultiin siihen tulokseen, että jotain muutosta on saatava, joko askel eteen- tai taaksepäin. Päätökseen vaikutti erityisesti myös kakkosen sisällä olevat suuret tasoerot sekä ykkösdivarin surkea joukkuemäärä, Cowboysin hallituksen jäsen Ville Lassila sanoo.

Baby, I’m back! - Niclas ”Nesi” Carpelan hyökkäyksen puikkoihin

 

Cowboys on solminut kauden 2025 kattavan sopimuksen, jonka myötä ensi kesänä Cowboysin pelinrakentajana sekä hyökkäyksen koordinaattorina operoi Niclas ”Nesi” Carpelan. Sopimus alkaa marraskuussa, jolloin myös talven harjoitukset pyörähtävät käyntiin Kouvolassa. Kuopio Steelersin päävalmentajana tänä kesänä toiminut Carpelan oli luonnollinen valinta, kun paluu takaisin Kymenlaakson maisemiin oli tiedossa. Alun perin valmentajan pestistä alkanut keskustelu siirtyi hyvinkin nopeasti myös kentän puolelle, kun selvisi, että tuolta ikinuorelta jenkkifutarilta edelleen pelihaluja löytyy. Tämähän ei toki ole ensimmäinen kerta, kun Nesi nähdään länkkärien riveissä, sillä kaudella 2022 Carpelan kulki joukkueen mukana farmisopimuksen kautta. Cowboysin hyökkäystä alusta asti johtanut Mikko Lautamatti jatkaa edelleen joukkueen mukana pelaajana, mutta vain pelipaikka vaihtuu.

 

- On hienoa, että pääsin tekemään sopimuksen Kuusankoski Cowboysin kanssa! Joukkue on täynnä tuttuja pelimiehiä ja valmentajia aikaisemmilta kausilta ja monet heistä on myös läheisiä ystäviä. Otan innolla vastaan hyökkäyksen koordinaattorin pestin ja tarkoituksena olisi taas johtaa hyökkäystä ihan kentältä käsin, joka on itselle se mieluisin muoto. Tiedostan, että olen, no, vanha, mutta se jääkin vastustajien tehtäväksi näyttää, ettenkö enää pärjäisi 1-divarissa. Cowboys on tehnyt hienoa työtä viime vuosina ja nyt on tarkoitus olla mukana auttamassa ottamaan vielä yksi harppaus eteenpäin. Steelers vuosi oli erittäin mieluisa kokemus, mutta oma toive oli päästä toimimaan lähellä omaa kotia, joten sopimus Cowboysin kanssa on todella mieluinen. SAVE A HORSE, RIDE A COWBOY, Nesi sanoo.

 

Meriittejäkään ei tältä mieheltä puutu, joten mainittakoon niistä muutamia:

Carpelanin 33 pelattuun kauteen mahtuu muun muassa 3-divisioonan mestaruus, 2 kertaa 2-divisioonan mestaruus ja peräti 11 kertaa 1-divisioonan finaali eli spagettimalja, joista 6 päättynyt mestaruuteen.

Nimi: 

Niclas "Nesi" Carpelan

Ikä:

50

Asuinpaikka: 

Kotka

Seurahistoria

Espoo Raiders

Helsinki East City Giants

Helsinki GS Demons

Kuopio Steelers

Helsinki 69ers

Kouvola Indians

Hämeenlinna Huskies

Kotka Eagles

Kuva: Janne Virtanen

Yhteistyö Kotka Eaglesin kanssa tiivistyy

Kotka Eaglesin miesten joukkueen uudelleen rakennus alkaa myös Carpelanin johdolla ja tavoitteena on saada joukkue 3-divisioonaan kaudelle 2025. Kotka ja Kuusankoski on tehnyt yhteistyötä jo Cowboysin perustamisesta asti, mutta nyt Nesin ”kaksoisagentin”-roolin myötä yhteistyö tiivistyy entisestään. Ensi kesänä Kymenlaaksossa on siis jälleen mahdollisuuksia harrastaa jenkkifutista, joko äijäliigan 7vs7 turnausten tai 1-divisiioonan matsien merkeissä, joten tarjontaa niin aloittelijoille, kokeneemmille pelaajille kuin jäähdyttelijöillekin löytyy varmasti.

 

- Otan vastaan myös päävalmentajan pestin Kotka Eaglesissa ja tulemmekin tekemään tiivistä yhteistyötä joukkueiden välillä ja hyödyntämään samaa pelikirjaa molemmissa joukkueissa. Ottaen tietysti huomioon eri pelaajamäärän kentällä, kun Kotkassa aloitamme rakentamisen 3-divisioonasta. Upeeta päästä kehittämään Kymenlaaksolaista jenkkifutista sekä Kymijoen ylä- että alajuoksulla, Carpelan kuittaa.

Talven harjoitukset pyörähtävät käyntiin Kotkassa lokakuussa ja Kuusankoskella marraskuussa. Tarkemmat tiedot aikatauluista ja paikoista löydät seurojen kotisivuilta. 

 

Cowboysin treenivuorot

Kotka Eagles